SMOT

SMOT staat voor Sportmedisch Onderzoek TOP. Ons meest uitgebreide test. Een volledige APK voor je lichaam.

  • Voor sporters die specifieke inspanningsgerelateerde klachten of vragen hebben aan de sportarts.
  • Voor mensen die verantwoord willen beginnen met (intensief) sporten of voor  sporters die na een lange periode van inactiviteit weer willen beginnen met (intensief) sporten.

Bij inspanningsgerelateerde klachten zou deze test vergoed kunnen worden vanuit uw basisverzekering. Zie deze pagina van de website van het SMA Utrecht voor meer informatie of neem contact op met uw zorgverzekeraar.

Heeft u geen klachten, dan zou deze test vergoed kunnen worden vanuit uw aanvullende verzekering. Klik hier voor een overzicht van vergoedingen Sportmedische zorg 2020 uit de aanvullende verzekering.
De SMOT is vergelijkbaar met het uitgebreid sportmedisch onderzoek (ook wel Topsportmedisch onderzoek genoemd).
Voor een overzicht van alle sportmedische testen die InspanningLoont samen met SMA Utrecht doet, klik hier.

Deze test doe je op onze testfiets (Lode ergometer). Het is mogelijk deze test op je eigen racefiets te doen tegen een meerprijs van 15 euro. Na het meten van gewicht, lengte en vetpercentage, rustECG, longfunctie, orthopedisch- en oogonderzoek en na het afnemen en na het doornemen van de uitgebreide vragenlijst met de sportarts begint de maximale inspanningstest. Het vermogen wordt elke minuut verhoogd totdat je de trappers niet meer rond krijgt. Afhankelijk van je conditie zal de fietstest ongeveer 10-15 minuten duren. Tijdens de test meten we continu je ECG, bloeddruk en zuurstofsaturatie (bij sporters van 35 jaar of ouder), je hartslag en je ademgassen (zuurstof en koolstofdioxide). Op basis van de ademgasanalyse worden je hartslagzones en drempels bepaald.

€ 345

2 uur